Velkommen
Nyheder
Træningstider
Arrangementer
Trænere
Medlemmer
Downloads
Links
Kontakt

Om siden© aikidofa.dk


Sensei

Sensei Kenji Shimizu er født i Tendo Honami-cho, Fukuoka i Japan og han’s dojo i Tokyo, Japan hedder Tendokan.
Kenji Shimizu blev født i 1940. Han begyndte med at træne judo i 1953. Da han havde fået 4. Dan i judo, besluttede han sig dog for at skifte til Aikido. Kenji Shimizu trænede intenst aikido fra 1963 hos aikido’ens grundlægger O’Sensei Morihei Ueshiba, hvor han gjorde store og bemærkelsesværdige fremskridt. Kun tre år efter sin graduering til 1. Dan modtog han 4. Dan – hvilket er en enestående præstation, der indtil nu ikke er set før.

Efter at have modtaget 7.Dan og O’Sensei Morihei Ueshiba var bortgået, grundlagde Kenji Shimizu en uafhængig Aikidoskole i Tokyo, kaldet ”Tendokan”. I 1991 modtog Sensei Kenji Shimizu 8.Dan af Nihon Kokusai Budoin og er dermed én af de højest graduerede Aikido-mestre i verden. I 2002 blev han hædret af den japanske udenrigsminister, fordi han havde udbredt Aikido, som en del af den japanske kultur. Sensei Kenji Shimizu kommer bl.a. til Europa flere gange hvert år, - her specielt Tyskland, for at undervise.

Højdepunktet på hans ”karriere” indenfor Aikido skete, da han blev inviteret med til Enjukai (efterårs-havefest) af den japanske kejser og kejserinde i 2002, hvor kejserinden ønskede ham al held og lykke med hans fremtidige udbredelse af Aikido. En begivenhed der ganske bestemt har betydning for hele Aikido-verdenen, idet Sensei Kenji Shimizu er den første repræsentant fra Aikido, der har opnået en sådan ære fra den japanske kejserfamilie.